Project omschrijving

  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe ruimtelijke structuur
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe looplijnen
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe groenstructuur
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Centrum
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Schetsontwerp
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Impressie
  • INRICHTINGSPLAN DE FLIEREFLUITER RAALTE

  • LOCATIE: Raalte
    PERIODE: 2018
    OPDRACHTGEVER: De Flierenfluiter
    UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN: Inrichtingsplan

Wanneer je als succesvolle recreatieve eigenaar door de jaren heen groeit en je ontwikkelt kan er een moment zijn dat je toe bent aan een fris nieuw jasje. Eentje waarbij kansen en kwaliteiten samen worden gevoegd tot een nieuwe inrichting waarmee helemaal wordt aangesloten op de nieuwe markt en doelgroep. Speelboerderij de Flierefluiter in Raalte is een begrip binnen Salland. De afgelopen jaren is zij uitgegroeid van een boerderij met ijsverkoop naar een volledig binnen- en buiten speelparadijs. Door de jaren werd er daarbij veel bijgebouwd zonder duidelijk overkoepelende visie. Nu het bedrijf overgaat van vader op zoon, is de tijd rijp om samenhang en eenheid in het terrein te creëren. Door een facelift van het terrein en de gebouwen is het recreatiebedrijf weer helemaal klaar voor de markt van morgen.

LEVENDIG EN GEZELLIG HART

The Citadel Company heeft als eerste stap een overkoepelende visie opgesteld. Hieruit kwam naar voren dat een levendig en gezellig centrum in het hart van het terrein het geheel kan samentrekken. Door daarbij een duidelijke hiërarchie in het terrein aan te brengen, worden de herkenbaarheid en oriëntatie vergroot. Daarnaast vormen het ontharden en vergroenen van het terrein een belangrijke opgave om deze aantrekkelijker en klimaatbestendig te maken.

TRANSPARANT EN OVERZICHTELIJK

Verrommeling en onnodige bouwwerken worden verplaatst dan wel verwijderd. Het gebouw in het hart krijgt een centrale functie waar ouders kunnen relaxen. Door  de transparante opzet is deze overzichtelijk en kan er goed zicht worden gehouden op de spelende kinderen. Rondom het centrale gebouw wordt een groot terras gerealiseerd. Door deze groen in te richten met losse boomgroepen en plantvakken met siergrassen ontstaat intimiteit en sfeer. Door het centrum van het plan loopt het ‘koepad’. Deze verbindt alle gebieden van de speelboerderij met elkaar en zorgt voor structuur en samenhang. Kinderen hebben daardoor snel zicht over het terrein en kunnen gemakkelijk hun weg terugvinden.

Inspiratiebrochure aanvragen

INRICHTINGSPLAN DE FLIEREFLUITER RAALTE

Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Centrum
  • LOCATIE: Raalte

  • PERIODE: 2018

  • THEMA: Recreatie

  • OPDRACHTGEVER: De Flierenfluiter

  • UITGEVOERDE WERKZAAMHEDEN: Inrichtingsplan

Wanneer je als succesvolle recreatieve eigenaar door de jaren heen groeit en je ontwikkelt kan er een moment zijn dat je toe bent aan een fris nieuw jasje. Eentje waarbij kansen en kwaliteiten samen worden gevoegd tot een nieuwe inrichting waarmee helemaal wordt aangesloten op de nieuwe markt en doelgroep. Speelboerderij de Flierefluiter in Raalte is een begrip binnen Salland. De afgelopen jaren is zij uitgegroeid van een boerderij met ijsverkoop naar een volledig binnen- en buiten speelparadijs. Door de jaren werd er daarbij veel bijgebouwd zonder duidelijk overkoepelende visie. Nu het bedrijf overgaat van vader op zoon, is de tijd rijp om samenhang en eenheid in het terrein te creëren. Door een facelift van het terrein en de gebouwen is het recreatiebedrijf weer helemaal klaar voor de markt van morgen.

LEVENDIG EN GEZELLIG HART

The Citadel Company heeft als eerste stap een overkoepelende visie opgesteld. Hieruit kwam naar voren dat een levendig en gezellig centrum in het hart van het terrein het geheel kan samentrekken. Door daarbij een duidelijke hiërarchie in het terrein aan te brengen, worden de herkenbaarheid en oriëntatie vergroot. Daarnaast vormen het ontharden en vergroenen van het terrein een belangrijke opgave om deze aantrekkelijker en klimaatbestendig te maken.

TRANSPARANT EN OVERZICHTELIJK

Verrommeling en onnodige bouwwerken worden verplaatst dan wel verwijderd. Het gebouw in het hart krijgt een centrale functie waar ouders kunnen relaxen. Door  de transparante opzet is deze overzichtelijk en kan er goed zicht worden gehouden op de spelende kinderen. Rondom het centrale gebouw wordt een groot terras gerealiseerd. Door deze groen in te richten met losse boomgroepen en plantvakken met siergrassen ontstaat intimiteit en sfeer. Door het centrum van het plan loopt het ‘koepad’. Deze verbindt alle gebieden van de speelboerderij met elkaar en zorgt voor structuur en samenhang. Kinderen hebben daardoor snel zicht over het terrein en kunnen gemakkelijk hun weg terugvinden.

  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe ruimtelijke structuur
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe looplijnen
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_nieuwe groenstructuur
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Centrum
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Schetsontwerp
  • Terreininrichtingsplan de Flierefluiter, Raalte_Impressie
Inspiratiebrochure aanvragen