Project omschrijving

  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • BOERENERF VOSSER ESCH DALFSEN

  • Een erf met een knipoog naar het vroegere boerenerf.

De Vosser Esch in Dalfsen is een voormalig tuincentrum. Door de sloop van oude bijgebouwen was het mogelijk om achter op het erf drie woonblokken en één gezamenlijke schuur te realiseren en tegelijk de landschappelijke waarden van het erf te versterken. Daarbij ontwierpen wij niet alleen de opzet en inrichting van het erf maar ontwierpen wij ook de woningen waardoor er een sterke eenheid in het plan is ontstaan.

ERF MET EEN KNIPOOG

Het nieuwe erf heeft qua volumes de opzet van een oud erf met een woning, schuur en kapschuur, maar de invulling is eigentijds. Een erf met een knipoog naar het vroegere boerenerf. De hoofdwoning is daarbij een twee-onder-één kapwoning die oogt als één volume. De schuren zijn verdeeld in lage tweekappers. De kapschuur centraal op het erf, functioneert als gezamenlijke stalling voor auto’s en fietsen. De inrichting is net als de opzet van het erf een mooie combinatie van authentieke en moderne materialen. Iedere woning heeft zijn eigen terras. Deze zijn zo gepositioneerd dat er onderling voldoende privacy is.

EIGENTIJDSE UITSTRALING

Uitgangspunt voor de architectuur was voortbouwen op de kwaliteit en eigenheid van boerenerven. Niet door historische gebouwen of elementen letterlijk te kopiëren maar door ze te vertalen naar, en betekenis te geven voor deze tijd. Daarbij zijn de volgende bouwprincipes als uitgangspunt genomen: eenvoud in vorm, agrarische vormentaal, geen uitbouwen en het dak als beeldbepalend element. Deze relatie met het oude erf komt ook duidelijk terug in de materiaalkeuze en vormgeving van de volumes. Voor de hoofdwoning is gekozen voor traditioneel metselwerk met riet terwijl de schuren uit zijn gevoerd in hout met donkere kleuren. Door toepassing van de verschillende materialen wordt het verschil in hiërarchie nog extra benadrukt. Inmiddels zijn alle woningen gebouwd en wonen de nieuwe bewoners met veel plezier op dit prachtige erf.

Meer weten over de totstandkoming van dit plan? Klik hier!

Inspiratiepakket aanvragen

BOERENERF VOSSER ESCH DALFSEN

Boerenerf Vosser Esch Dalfsen

De Vosser Esch in Dalfsen is een voormalig tuincentrum. Door de sloop van oude bijgebouwen was het mogelijk om achter op het erf drie woonblokken en één gezamenlijke schuur te realiseren en tegelijk de landschappelijke waarden van het erf te versterken. Daarbij ontwierpen wij niet alleen de opzet en inrichting van het erf maar ontwierpen wij ook de woningen waardoor er een sterke eenheid in het plan is ontstaan.

ERF MET EEN KNIPOOG

Het nieuwe erf heeft qua volumes de opzet van een oud erf met een woning, schuur en kapschuur, maar de invulling is eigentijds. Een erf met een knipoog naar het vroegere boerenerf. De hoofdwoning is daarbij een twee-onder-één kapwoning die oogt als één volume. De schuren zijn verdeeld in lage tweekappers. De kapschuur centraal op het erf, functioneert als gezamenlijke stalling voor auto’s en fietsen. De inrichting is net als de opzet van het erf een mooie combinatie van authentieke en moderne materialen. Iedere woning heeft zijn eigen terras. Deze zijn zo gepositioneerd dat er onderling voldoende privacy is.

EIGENTIJDSE UITSTRALING

Uitgangspunt voor de architectuur was voortbouwen op de kwaliteit en eigenheid van boerenerven. Niet door historische gebouwen of elementen letterlijk te kopiëren maar door ze te vertalen naar, en betekenis te geven voor deze tijd. Daarbij zijn de volgende bouwprincipes als uitgangspunt genomen: eenvoud in vorm, agrarische vormentaal, geen uitbouwen en het dak als beeldbepalend element. Deze relatie met het oude erf komt ook duidelijk terug in de materiaalkeuze en vormgeving van de volumes. Voor de hoofdwoning is gekozen voor traditioneel metselwerk met riet terwijl de schuren uit zijn gevoerd in hout met donkere kleuren. Door toepassing van de verschillende materialen wordt het verschil in hiërarchie nog extra benadrukt. Inmiddels zijn alle woningen gebouwd en wonen de nieuwe bewoners met veel plezier op dit prachtige erf.

Meer weten over de totstandkoming van dit plan? Klik hier!

  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
  • Boerenerf Vosser Esch Dalfsen
Inspiratiepakket aanvragen_The Citadel Company