Project omschrijving

  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • SILO 5, ZES WONINGEN EN EEN APPARTEMENTENCOMPLEX

  • De witte accent kleur geeft daarbij het plan een frisse uitstraling en zorgt daarnaast ook voor individualisering van de woningen

WATERFRONT

Het voormalige Welkoop terrein aan het Overijsselse kanaal (nabij de Driepuntsbrug) leent zich bij uitstek voor een transformatie naar woningen. Het Kroonplein ligt op loop- en fietsafstand. Daarnaast wordt er hier volop gevist en zwemt de jeugd in de zomer vaak in het kanaal. Een plek waar reuring is en daardoor een geschikte ontmoetingsplek voor zowel de jeugdige als iets minder jeugdige inwoners van Lemelerveld.

SILO 5

Het project Silo 5 omvat een ruim, parkachtig plan met voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en sluit naadloos aan op de kanaalvisie van de gemeente Dalfsen, waarbij het kanaal wederom een verbindende factor wordt. De gemeente heeft in samenwerking met de ontwikkelaar deze visie als doel voor ogen gehad. Dit heeft geleid tot twaalf unieke woningen, bestaande uit zes appartementen variërend van circa 110 tot 123 vierkante meter bruto vloeroppervlak en zes geschakelde kanaalwoningen van circa 143 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

De 6 woningen bestaan uit twee blokken van 3 woningen allen 2 bouwlagen met een kap. Het naastgelegen appartementencomplex kent drie lagen met op elke woonlaag een tweetal ruime appartementen. Zowel de woningen als het appartementencomplex kennen een dorpskarakter. De verticale geleden kenmerken daarbij de architectuur en zorgen voor een statige uitstraling. De witte accent kleur geeft daarbij het plan een frisse uitstraling en zorgt daarnaast ook voor individualisering van de woningen. Zowel de woningen als het appartementencomplex worden opgetrokken in baksteen, afwisselend afgewerkt in wit keimwerk. Waarbij de verticale gevelsneden zijn afgewerkt met verticaal zwart houten planken. De kozijnen zijn in de kleur antraciet en gaan op in de verticale geleding. Door het afstemmen van de materialen ontstaat een rustig en eigentijds straatbeeld. In het ontwerp is rekening gehouden met de unieke locatie aan het water. De woningen hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau en beschikken over een duurzame installatie op het gebied van ventilatie en een warmtepomp. 

Meer weten over de totstandkoming van dit plan? Klik hier!

Inspiratiepakket aanvragen

SILO 5, ZES WONINGEN EN EEN APPARTEMENTENCOMPLEX

Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex

WATERFRONT

Het voormalige Welkoop terrein aan het Overijsselse kanaal (nabij de Driepuntsbrug) leent zich bij uitstek voor een transformatie naar woningen. Het Kroonplein ligt op loop- en fietsafstand. Daarnaast wordt er hier volop gevist en zwemt de jeugd in de zomer vaak in het kanaal. Een plek waar reuring is en daardoor een geschikte ontmoetingsplek voor zowel de jeugdige als iets minder jeugdige inwoners van Lemelerveld.

SILO 5

Het project Silo 5 omvat een ruim, parkachtig plan met voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en sluit naadloos aan op de kanaalvisie van de gemeente Dalfsen, waarbij het kanaal wederom een verbindende factor wordt. De gemeente heeft in samenwerking met de ontwikkelaar deze visie als doel voor ogen gehad. Dit heeft geleid tot twaalf unieke woningen, bestaande uit zes appartementen variërend van circa 110 tot 123 vierkante meter bruto vloeroppervlak en zes geschakelde kanaalwoningen van circa 143 vierkante meter bruto vloeroppervlak.

De 6 woningen bestaan uit twee blokken van 3 woningen allen 2 bouwlagen met een kap. Het naastgelegen appartementencomplex kent drie lagen met op elke woonlaag een tweetal ruime appartementen. Zowel de woningen als het appartementencomplex kennen een dorpskarakter. De verticale geleden kenmerken daarbij de architectuur en zorgen voor een statige uitstraling. De witte accent kleur geeft daarbij het plan een frisse uitstraling en zorgt daarnaast ook voor individualisering van de woningen. Zowel de woningen als het appartementencomplex worden opgetrokken in baksteen, afwisselend afgewerkt in wit keimwerk. Waarbij de verticale gevelsneden zijn afgewerkt met verticaal zwart houten planken. De kozijnen zijn in de kleur antraciet en gaan op in de verticale geleding. Door het afstemmen van de materialen ontstaat een rustig en eigentijds straatbeeld. In het ontwerp is rekening gehouden met de unieke locatie aan het water. De woningen hebben een hoogwaardig afwerkingsniveau en beschikken over een duurzame installatie op het gebied van ventilatie en een warmtepomp. 

Meer weten over de totstandkoming van dit plan? Klik hier!

  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
  • Silo 5, zes woningen en een appartementencomplex
Inspiratiepakket aanvragen_The Citadel Company