Project omschrijving

  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • NIEUWBOUW ZORGORGANISATIE AVELEIJN

  • OPPERVLAKTE: ca. 4013 m2
    INHOUD: ca. 11022 m3
    LENGTE x BREEDTE: ca. 52,0 x 36,7 meter
    GOOTHOOGTE: ca. 2,60 meter
    NOKHOOGGTE: ca. 9,00 meter

In opdracht van Aveleijn hebben wij samen met Hans Architecten de technische uitwerking gerealiseerd voor een nieuwbouwplan aan de Eschschoollocatie in Borne. Aveleijn was al sinds 2013 op zoek naar een geschikte locatie om 32 bewoners van de woonlocatie Johannes Klooster te herhuisvesten. In een open proces met de gemeente Borne, direct omwonenden en de architecten heeft Aveleijn hiervoor een ontwerp ontwikkeld. Samen met de verschillende deelnemers zijn in een viertal werksessies de diverse belangen, zorgen en wensen belicht. Vervolgens zijn deze samengevoegd in één H-vorige hoofdmassa.

ONTWERP

Refererend aan de traditionele bouwstijl uit de jaren 20-30 heeft de nieuwbouw een gemetselde woonlaag op de begane grond gekregen met een aangekapte eerste verdieping. De zijvleugels en het centrale middendeel zijn op verschillende afstanden van elkaar verschoven en voegt zich op die manier natuurlijk, tussen de van oudsher gegroeide straatwand aan de Oude Almeloseweg.

Als dakvorm is gekozen voor een geknikte mansardekap voorzien van vlakke warmrode dakpannen. Wat naast een optimale isolatie ook de mogelijkheid biedt om diverse duurzame installatie componenten te plaatsen in het bovenste puntje van het dak. Ook de plaatsing van zonnepanelen is uit het zicht (tussen beide daken) gepositioneerd.

DUURZAAMHEID

Volledig in lijn met de klimaatdoelstellingen van deze tijd en de hoge eisen die Aveleijn stelt aan duurzaamheid, zijn er in de planuitwerking bewuste keuzes gemaakt voor de toepassing van vele duurzame en onderhoudsarme bouwmaterialen. Het gebouw krijgt een hoogwaardige energiebesparende schil met gemetselde gevels in warme rood-paarse bakstenen, kunststof kozijnen met driedubbel glas en een hoogwaardige geïsoleerde dakkap. Via warmtepompen wordt de bodem- lucht- en het zonlicht ingezet om de benodigde energie duurzaam op te wekken. De dagelijkse energielasten worden hiermee tot een minimum beperkt en het gebruik van aardgas is hierdoor overbodig.

Na het afronden van de laatste omgevingsprocedures verwacht Aveleijn in september 2021 te kunnen beginnen met de bouw van dit prachtige project!

Inspiratiepakket aanvragen

NIEUWBOUW ZORGORGANISATIE AVELEIJN

Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • OPPERVLAKTE: ca. 4013 m2

  • INHOUD: ca. 11022 m3

  • LENGTE x BREEDTE: ca. 52,0 x 36,7 meter

  • GOOTHOOGTE: ca. 2,60 meter

  • NOKHOOGTE: ca. 9,00 meter

In opdracht van Aveleijn hebben wij samen met Hans Architecten de technische uitwerking gerealiseerd voor een nieuwbouwplan aan de Eschschoollocatie in Borne. Aveleijn was al sinds 2013 op zoek naar een geschikte locatie om 32 bewoners van de woonlocatie Johannes Klooster te herhuisvesten. In een open proces met de gemeente Borne, direct omwonenden en de architecten heeft Aveleijn hiervoor een ontwerp ontwikkeld. Samen met de verschillende deelnemers zijn in een viertal werksessies de diverse belangen, zorgen en wensen belicht. Vervolgens zijn deze samengevoegd in één H-vorige hoofdmassa.

ONTWERP

Refererend aan de traditionele bouwstijl uit de jaren 20-30 heeft de nieuwbouw een gemetselde woonlaag op de begane grond gekregen met een aangekapte eerste verdieping. De zijvleugels en het centrale middendeel zijn op verschillende afstanden van elkaar verschoven en voegt zich op die manier natuurlijk, tussen de van oudsher gegroeide straatwand aan de Oude Almeloseweg.

Als dakvorm is gekozen voor een geknikte mansardekap voorzien van vlakke warmrode dakpannen. Wat naast een optimale isolatie ook de mogelijkheid biedt om diverse duurzame installatie componenten te plaatsen in het bovenste puntje van het dak. Ook de plaatsing van zonnepanelen is uit het zicht (tussen beide daken) gepositioneerd.

DUURZAAMHEID

Volledig in lijn met de klimaatdoelstellingen van deze tijd en de hoge eisen die Aveleijn stelt aan duurzaamheid, zijn er in de planuitwerking bewuste keuzes gemaakt voor de toepassing van vele duurzame en onderhoudsarme bouwmaterialen. Het gebouw krijgt een hoogwaardige energiebesparende schil met gemetselde gevels in warme rood-paarse bakstenen, kunststof kozijnen met driedubbel glas en een hoogwaardige geïsoleerde dakkap. Via warmtepompen wordt de bodem- lucht- en het zonlicht ingezet om de benodigde energie duurzaam op te wekken. De dagelijkse energielasten worden hiermee tot een minimum beperkt en het gebruik van aardgas is hierdoor overbodig.

Na het afronden van de laatste omgevingsprocedures verwacht Aveleijn in september 2021 te kunnen beginnen met de bouw van dit prachtige project!

  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
  • Nieuwbouw zorgorganisatie Aveleijn
Inspiratiepakket aanvragen_The Citadel Company